Er staat een fantastisch mooie Werkplaats naast het Arkhuis. Op 15 mei was er een opening voor mensen uit het werkveld en tijdens onze Open Dag een officiële opening voor ieder die maar wilde komen. Er kwamen veel mensen en er kwamen veel enthousiaste reacties! De voormalige garage is een mooie werkplek geworden dankzij het harde werken van aannemer Dirk Glasbergen, architect Menno Vissers, elektrotechnicus Tonne Kooiman, schilder Liza Wopereis en mensen uit de gemeenschap. Financiële ondersteuning voor het verbouwen en de inrichting kwam van de J.C. Ruigrokstichting, de voormalige stichting Lekker Anders, het Herman Moné fonds van het Sint Jacobs Godshuis en de stichting Amantia.

In mei werd er in de gezamenlijke kerken van Bennebroek gecollecteerd voor materiaal en gereedschap voor de Werkplaats. Dankzij deze financiële gift kunnen deelnemers nu onder meer vilten, kaasplankjes versieren en kaarten, slingers en schorten maken. Kom je ook op 7 september tijdens de jaarmarkt Bloemendaal bij onze kraam kijken? We staan bij de Dorpskerk van Bloemendaal.

Plaats voor nieuwe deelnemers

Er is nog altijd plek voor nieuwe deelnemers in de Werkplaats. Verschillende leerlingen van het Tender college, van De Parel en van De Schelp scholen voor VSO hebben al dagjes mee gelopen en waren enthousiast. Word jij de nieuwe collega van Eva, Ilse en de anderen?