Hoewel we veel binnen zitten en het buiten erg rustig is, hebben we wel heel wat nieuwtjes te melden!Het team van de Werkplaats heeft deze week besloten dat de Werkplaats nog tot eind april gesloten blijft voor mensen van buiten Pelletier. Dat is erg jammer, want we missen hen en het thuis blijven zal lang niet altijd makkelijk zijn.

We zijn heel gelukkig dat de Werkplaats nog altijd ‘open’ is, vier dagen in de week, voor de vier huisgenoten van Pelletier. De begeleiders Remke en Bertha blijven gewoon komen. ’s Morgens werken ze met elkaar in de Tuinderij of de eigen tuin van Pelletier en ’s middags maken ze de mooiste en leukste producten in het creatief atelier. Geweldig! Ook de vrijwilligers die normaal meewerken, missen we.

Er zijn de nodige maatregelen genomen voor de gezondheid van de bewoners van Pelletier. Zo komen er geen mensen het huis binnen, alleen degenen die er wonen en werken. De huisgenoten maken het goed met elkaar, maar missen wel de bezoekjes van familie en vrienden. Zij, en wij allen, zullen zeker uitkijken naar het moment dat dat weer kan! Gelukkig wonen we in een omgeving waar we makkelijk naar buiten kunnen zonder mensen tegen te komen. Het huis heeft een mooie tuin die zich er heel erg goed voor leent om heerlijk buiten bezig te zijn!

De Tuinderij is – jammer genoeg – gesloten voor vrijwilligers. Gelukkig blijven tuinder Stefan, Marjan en twee andere vaste krachten wel doorgaan met het werk dat gedaan moet worden. Voor deze vier mensen (jullie weten wie jullie zijn): hulde!

Werven van deelnemers gaat nu wel moeilijker. Dus bij deze grijpen we even een kans om onze zelfoogsttuin te promoten: De tuin is prachtig in voorjaars-outfit: verse compost, geploegd, nieuwe paden, jonge plantjes, enz., enz. Het wordt straks echt weer genieten van verse, biologische groenten uit eigen tuin! Meld je snel aan, of vertel anderen over dit fijne vooruitzicht. Aanmelden kan via

Elke week gaat de weeksluiting door! Antje, onze coördinator voor spiritualiteit, maakt dit mogelijk via ZOOM. Zij zorgt er mede voor dat we elkaar iedere vrijdag zingend en mediterend kunnen blijven ontmoeten.

Vanaf 1 april hebben we een twee nieuwe collega’s!

De eerste is Jurriaan Los. Hij heeft al heel veel gedaan in zijn leven en nu komt hij voor een half jaar bij De Ark werken ter ondersteuning van het woonteam. Jan Rotger en Zeger kennen hem al langer, Jan Rotger als collega bij Jansje en Zeger als medelid van het Haarlems Bach Ensemble. We zijn blij met zijn komst, het is in deze tijd een aanwinst voor ons team.

De tweede kennen we al heel lang, en dat is Marjan Heming. Zij gaat het grootste deel van de boekhoudkundige taken en het financieel-administratieve werk overnemen van Zeger. Heel fijn, dank aan Zeger en welkom Marjan!

Begin maart is Kelly uit Pelletier verhuisd. Het is nu een beetje stiller in Pelletier, dat is jammer. Maar we zijn Kelly heel dankbaar voor wat ze voor het huis heeft betekend. We zijn blij dat ze blijft komen als woonbegeleider en coördinator, en we wensen haar veel geluk en plezier in haar nieuwe huis.

Ik mis het om mensen tegen te komen in Euphrasia, Pelletier, de Werkplaats of de Tuinderij en vind het heel jammer dat dat nog zeker een maand zal duren en wie weet hoe veel langer.
Ik hoop dat jij, lezer van deze nieuwsbrief, gezond bent en blijft en de moed er in weet te houden. Geniet van het voorjaar en kijk een beetje om naar elkaar!