Met het begin van de Stichting als werkgever en het onthalen van huisgenoten met een zorgvraag wordt nog harder gewerkt aan het professionaliseren van de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een kwaliteitshandboek, het aangaan van zorg- en huurovereenkomsten en het maken van roosters. We waken er daarbij voor dat we kleinschalig en persoonlijk blijven denken en niet overmatig gaan organiseren. We worden hierbij ondersteund door de volgende mensen:

Garrie Oomkens en Richard Bouwmeester, twee gedragsdeskundigen die we hebben leren kennen via Anouk. Zij adviseren en ondersteunen ons bij de zorg voor de huisgenoten en deelnemers in de Werkplaats.
Janne, al enige tijd betrokken bij de gemeenschap, is onze nieuwe collega: zij werkt zowel op kantoor als in huis en de werkplaats.
Mariëtte Sneep werkt mee op het gebied van wet- en regelgeving. Via haar mogen we het kwaliteitshandboek van De Ark Gouda als leidraad gebruiken voor ons eigen kwaliteitshandboek.
De Stichting heeft twee mensen gevraagd als vertrouwenspersoon: Martina voor de bewoners en deelnemers van de Werkplaats, en Ineke voor alle betaalde en onbetaalde medewerkers.

Het was mogelijk om per 1 mei vier personen een betaalde aanstelling aan te bieden dankzij verschillende fondsen, een particuliere schenker en de zorggelden die we ontvangen. Per 1 september zijn nog twee begeleiders van het Arkhuis, die voorheen hun inzet vrijwillig verleenden, in dienst getreden. De vacature voor woonbegeleider die uitstond is ingevuld en daar zijn we ontzettend blij mee! Een volgende keer vertellen we meer over deze nieuwe woonbegeleider.

Financieel

Onlangs zijn de halfjaarcijfers bekeken en deze zien er positief uit. Dat wil niet zeggen dat we het redden zonder sponsors en donateurs. Zeker zolang onze Werkplaats nog niet geheel ‘bezet’ is. Sponsors en donateurs, met name mensen die een periodieke schenking doen, zijn en blijven welkom. Jullie maken het mogelijk dat we Ark zijn: een kleinschalige, vriendelijke, professionele en spirituele gemeenschap.

Inmiddels heeft de Stichting Arkgemeenschap regio Haarlem zelf een ANBI-status en maken we geen gebruik meer van de stichting Linking People.
Is het nu, zo vlak na de vakantie, hét moment om die periodieke schenking in orde te maken? Wij denken van wel. Meer lezen? Kijk op onze website of op de ANBI website.