De eerste maand van dit nieuwe decennium is ontzettend snel voorbij gegaan! Het lijkt nog maar een paar dagen geleden dat we met een hele groep mensen van De Ark de Noordzee in doken voor een hele frisse start van het jaar. En nu is het alweer februari.De maand was gevuld met vele mooie ontmoetingen. Met onder meer deze mensen hadden we contact:
Buren van Arkhuis Pelletier kwamen langs op onze uitnodiging voor een nieuwjaars-koffie.
In de Werkplaats ontvingen we nieuwe deelnemers en geïnteresseerden.
Voor het nieuwe oogstseizoen hebben zich oogstdeelnemers aangemeld.
Een groep studenten (zij-instromers) kwam langs voor een rondleiding en uitleg over de manier van leven en werken bij De Ark.
En we hadden ook bezoek van de wethouder van Bloemendaal, de gemeenschapsverantwoordelijken van de gemeenschappen in Nederland en Vlaanderen (kijk op de website waar je De Ark allemaal kunt vinden!), en de provinciaal overste en een medezuster van de Zusters van de Goede Herder.
En dan heb ik nog heel wat individuele bezoekers niet genoemd: mensen die interesse hebben in wonen en werken, en mensen die een steentje willen bijdragen.

Zij komen af op de gastvrijheid in Pelletier (durf ik, heel onbescheiden te zeggen), op het prettige samenwerken in onze Werkplaats, op een komend tuinseizoen of op de weeksluitingen in Euphrasia, waar samen gedankt, gevierd, gezongen en gegeten wordt.

De eerste Open Huiskamer van dit jaar heeft ook plaatsgevonden. Met de begeleiding van studenten van de Hotelschool hebben onze vaste bezoekers lekkere koekjes gebakken. Nieuwe bezoekers, met en zonder verstandelijke beperking, zijn van harte welkom. We ontvangen jullie graag, de volgende keer is zondag 9 februari, om 14 uur in Euphrasia. Wie wil kan dan ook gaan luisteren en Gluren in de Werkplaats bij Pelletier.

Bij De Ark draait het om relaties: vriendschappelijke, wederkerige en duurzame relaties van mensen in al hun verscheidenheid. Samen vormen we een gemeenschap met een groot hart en met aandacht voor de ander.
Daar gaan we voor in 2020. En dit jaar is het jaar van ons eerste lustrum. In februari vieren we dat we vijf jaar geleden van start konden gaan op Dennenheuvel. En dat vieren we ook tijdens de Open Dag op 13 juni met iedereen die wil komen. Alvast een datum om te noteren in je agenda (maar we zullen je er tegen die tijd nog een keer aan herinneren). We zien je (dan of eerder) graag in De Ark.