Twee jaar geleden kregen we de sleutel van het Arkhuis Pelletier. Je zou kunnen stellen dat het échte samenwonen in april is begonnen, met het intrekken van de eerste huisgenoot met een zorgvraag. We onthaalden de afgelopen maanden deze mooie mensen: Paulien, Ezra, Anouk, Paul en Ilse. Er wonen nu dus maar liefst acht mensen in Pelletier! Vier hiervan zijn begeleiders. Daarnaast zijn er twee vaste logées, waarvan een mettertijd ook in Pelletier komt wonen.

Samenwonen betekent dat je elkaar nu echt leert kennen: we weten wie geen boerenkool lust en wie er blij wordt van een flinke wandeling. Samen ontvangen we buren, familie en andere gasten, dragen we zorg voor het huis en maken we feestjes. We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat we krijgen van ouders en familieleden van onze huisgenoten, voor de veelkleurige inbreng van onze huisgenoten zelf, en voor alle inzet en het geloof van de inwonende begeleiders. We gaan er iets moois van maken!

Wachtlijst
Ja, die hebben we inmiddels ook. Pelletier is vol. Maar we hopen straks, in de nieuwbouw op Dennenheuvel, plaats te hebben voor nog vijf of zes mensen. En daarom houden we maar een lijstje met namen van geïnteresseerden bij. Zij moeten wel enkele jaren geduld hebben, net als wij.