Het oogstseizoen 2023 komt in beeld, de eerste bestellingen voor poot- en zaaigoed zijn al gedaan. Doe je mee? Wil je een heel seizoen verse, biologische groenten komen oogsten? Schrijf je dan nu in!

In 2023 hebben we opnieuw ruimte voor 80 aandelen, verdeeld over hele en halve aandelen.

Wie een oogstaandeel heeft kan gedurende het oogstseizoen wekelijks verse biologische groenten komen oogsten. We proberen iedere week minstens zes verschillende groentes oogstklaar te hebben. In het voorjaar is dat misschien nog wat minder en als het weer tegenvalt kan ook de oogst tegenvallen. Maar dat geldt andersom net zo goed. Bovendien mag je altijd plukken van de meer dan 30 verschillende kruiden in de tuin. Van de tuinders en via het wekelijks oogstbericht krijg je allerlei tips en informatie over de groenten en de kruiden, het oogsten én het bereiden van een lekkere en gezonde groenteschotel. Het meeste werk wordt gedaan door de tuinder en de vrijwilligers, maar als oogstdeelnemers af en toe meehelpen is dat super! Groene vingers zijn hiervoor niet nodig. Dit jaar bedraagt de prijs van een heel oogstaandeel 250 euro. Voor een gezin van twee heb je genoeg groenten voor enkele maaltijden in de week. Voor een gezin van vier kom je met twee oogstaandelen een heel eind.

Halve aandelen
Wij zijn één van de weinige oogsttuinen waar je een half aandeel kunt kopen. De voordelen hiervan zijn dat éénpersoons huishouden ook mee kunnen doen, en dat we meer deelnemers hebben. Een nadeel is dat een oogst soms moeilijk te halveren is, en dat hierdoor niet iedereen altijd tevreden kan zijn. Ieder jaar vragen we ons af of we het kunnen continueren. Dit jaar hebben we besloten het concept een beetje aan te passen. Je kunt nog steeds een half aandeel kopen, maar er is een beperkt aantal beschikbaar. Dit jaar zullen het er ongeveer 40 zijn. De prijs zal een stukje hoger zijn dan de helft van het hele aandeel. Dit is deels omdat we er meer werk aan hebben, en deels omdat we dan van sommige groentes iets meer kunnen kweken, zodat we de helft ‘naar boven’ kunnen afronden. De prijs voor een half aandeel zal daarom dit jaar 140 euro zijn. Aan het einde van het seizoen evalueren we met elkaar of dit beter was of niet.

Inschrijven
Zoals altijd moet je je ieder jaar opnieuw inschrijven. Doe dat dus alsjeblieft snel, want we hebben een lange wachtrij. Inschrijven kan per mail naar: of op de pagina www.arkhaarlem.nl/tuinderij/oogsdeelnemer-worden.

Graag tot gauw op de tuin!