Wonen

Het huis van De Ark staat in Bloemendaal. Er kunnen negen mensen wonen, waarvan vijf met een verstandelijke beperking. Iedereen heeft een eigen kamer. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkeuken, een gezellige woonkamer en een tuin waar het heerlijk vertoeven is.

 

Zorg en aandacht voor elkaar

De inwonend begeleiders dragen de dagelijkse zorg voor de huisgenoten met een zorgvraag. Voor de meesten van hen is wonen in De Ark, naast een levenswijze, ook hun baan. De huisgenoten hebben aandacht voor elkaar en bekijken elke dag weer wat er nodig. En ook de mensen met een verstandelijke beperking geven op hun manier aandacht en zorg aan de ander.

Samen het leven delen

In het Arkhuis delen we het alledaagse leven met elkaar. We doen samen boodschappen en eten samen. We doen samen het huishouden en ondernemen met elkaar activiteiten binnenshuis en buitenshuis. Overdag gaat iedereen naar zijn werk of naar dagbesteding. ’s Avonds en in het weekend maken we het gezellig met elkaar. Er is genoeg ruimte om iets alleen te doen, bijvoorbeeld als een huisgenoot ergens naartoe wilt of bezoek ontvangt.