Wonen

Het huis van De Ark staat in Bloemendaal. Er kunnen 9 mensen wonen, waarvan vijf met een verstandelijke beperking. Iedereen heeft een eigen kamer. Er is een gezamenlijke woonkeuken, woonkamer en tuin. Momenteel hanteren we een wachtlijst voor nieuwe aanmeldingen.

Zorg en aandacht voor elkaar

De inwonend begeleiders dragen de dagelijkse zorg voor de huisgenoten met een zorgvraag. Voor de meesten van hen is wonen in De Ark, naast een levenswijze, ook hun baan. De huisgenoten hebben aandacht voor elkaar en bekijken elke dag weer wat er nodig. En de mensen met een verstandelijke beperking geven op hun manier aandacht en zorg aan de ander.

Samen het leven delen

In het Arkhuis delen we het alledaagse leven met elkaar. We doen samen boodschappen en eten samen. We doen samen het huishouden en ondernemen met elkaar activiteiten binnenshuis en buitenshuis. Overdag gaat iedereen naar zijn werk of naar dagbesteding. ’s Avonds en in het weekend maken we het gezellig met elkaar. Er is genoeg ruimte om iets alleen te doen, bijvoorbeeld als een huisgenoot ergens naartoe wilt of bezoek ontvangt.

Wie kan er in De Ark wonen?

Wonen in het huis van De Ark Haarlem kan:
– als je een indicatie hebt voor 24-uurs zorg of begeleid wonen.
– met een PGB. Deze heb je al of ga je aanvragen.
– wanneer je er zin in hebt om samen met een groep te leven.
– als je interesse hebt in spiritualiteit, in welke vorm dan ook. De Ark Haarlem behoort niet tot een enkele religie. We halen inspiratie uit verschillende religies, tradities en de natuur.

Wonen in De Ark kan niet:
– als er sprake is van ernstige psychiatrische problematiek.
– als je erg immobiel bent of afhankelijk van een rolstoel. Hiervoor is het huidige Arkhuis niet geschikt.

Momenteel zijn de vijf plekken voor mensen met een verstandelijke beperking ingevuld. Voor nieuwe aanmeldingen hanteren we een wachtlijst. Op het moment dat een plaats is vrijgekomen, wordt er contact opgenomen met de geïnteresseerden die op de wachtlijst staan. Daarop volgt een kennismakingsgesprek.