Kom werken bij De Ark

Bij De Ark kun je zowel binnen als buiten werken. Onze combinatie van creatief bezig zijn en werken in een (biologische) tuinderij van formaat is uniek. 

We werken in een kleine groep, zodat iedereen elkaar ziet en kent. Vier ervaren activiteitenbegeleiders dragen zorg voor een gevarieerd activiteitenaanbod zodat jij werk kunt doen dat bij je past. Dit mag in je eigen tempo en zonder druk. Je hoeft niet van alles te kunnen. Wil je iets leren, dan kan dat.

In de Werkplaats

Onze werkplaats heeft twee gezellige, grote ruimtes met een aantal fijne werkplekken. Ons uitgangspunt is dat ieder mens talenten heeft. Bij die talenten sluiten wij graag aan. We werken met natuurlijke materialen zoals katoen, wol en hout. Natuurlijk ook met de oogst van ons eigen land. Van deze materialen maken we woonaccessoires en leuke cadeaus die we te koop aanbieden.

Werk je graag met textiel? Bij ons kun je vilten en breien. Technieken als rijgen, borduren en naaien op de machine zijn ook mogelijk. Zo kun je feestslingers maken, op bestelling van een klant.

Houd je meer van tekenen of schilderen? De ezel staat voor je klaar. Of de tekentafel voor het ontwerpen en maken van kaarten, verpakkingsmateriaal of etiketten.

Met hout, uit het bos bijvoorbeeld, kun je mooie producten maken voor in de keuken of in huis.

De producten die we maken sluiten aan bij het seizoen. Zomers maken we producten van onze eigen oogst uit de tuin, en ’s winters bijvoorbeeld lekkere dingen voor de vogels.

Onze zelfgemaakte producten bieden wij te koop aan in onze Werkplaats, iedere middag tussen 13.45 – 15.15 uur. Je bent van harte welkom. Neem eerst even contact op, stuur een mailtje naar of een berichtje naar 06 – 2937 5588.

Verschillende keren per jaar staan we met onze deelnemers op markten in de omgeving van Bloemendaal en Haarlem. Met enige trots tonen we onze spullen en vertellen we over ons werk bij De Ark.

Op de Tuinderij

Onze tuinderij is een heerlijke, beschutte plek. De zorgboer en zijn medewerkers weten goed hoe ze groenten, kruiden en bloemen moeten verbouwen en wat leuk is om te doen voor jou. Je kunt er zaaien, planten, schoffelen en wieden. Je kunt er klanten helpen die komen oogsten of kruiden plukken voor in de soep.

Van de aardbeien, courgettes en pompoenen maken we jam en chutney. Van de kruiden maken we thee, azijn en zout.

In de winter kun je hout kloven uit het bos, bladharken, takken versnipperen of de paden onderhouden. Zo blijf je lekker fit en in beweging.