Werken

Ben je op zoek naar een mooie werkplek aan de rand van een bos? Dan is Werkplaats en Tuinderij De Ark wel wat voor jou: een kleinschalige werkplek met dagbesteding en dagactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Je kan er veel verschillende soorten werk en activiteiten doen. De Ark past bij jou als je van de natuur houdt en graag buiten bent. Maar ook als je liever binnen creatief bezig bent, ben je van harte welkom bij De Ark.

In de Werkplaats

In de werkplaats kan je praktisch of creatief bezig zijn. Je kan bijvoorbeeld jam maken, bloemen of kruiden drogen, plantjes kweken, tekenen of schilderen. We maken muziek of iets moois met hout. Vaak maken we een pan soep voor de lunch. En omdat we zo dichtbij het bos zijn, kunnen we tussendoor een wandeling maken.

Op de Tuinderij

Op de tuin van De Ark worden groentes, kruiden en bloemen verbouwd. Je kan er bijvoorbeeld zaaien, wieden, schoffelen, of klanten helpen die komen oogsten. In het bos kan je hout zagen, blad harken, takken versnipperen of bijvoorbeeld paden onderhouden. Je bent lekker in beweging en hoeft geen moment stil te zitten.

Wanneer kan je bij De Ark werken?

Je kan bij ons komen werken als je een PGB of een CIZ-indicatie voor dagbesteding in natura hebt.

Als je je aanmeldt kijken we samen met jou of De Ark een passende plek voor je is. Je kan altijd eerst een paar dagen op proef komen.

De werkplaats is open van 09:00 tot 16:00 uur. Op vrijdagmiddag na het werk kun je meedoen aan de weeksluiting. Een korte bijeenkomst waarin we liedjes zingen, luisteren naar een verhaal, stil zijn en een kaarsje opsteken.

Erkende werkplek

De Arkwerkplaats is aangesloten bij de stichting Landzijde, een federatie van zorgboerderijen in Noord-Holland. Daarmee is het een erkende werkplek voor mensen die begeleiding nodig hebben. Kijk voor meer informatie op www.landzijde.nl.