Vacature Activiteitenbegeleider

Vacature Activiteitenbegeleider

De Ark Haarlem zoekt een activiteitenbegeleider (10-18 uur)

Werkplaats en Tuinderij De Ark vormen samen de plek waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen werken. De Tuinderij is een erkende zorgboerderij waar groenten, kruiden en bloemen worden geteeld. De Werkplaats is de plek waar creatieve en andere producten worden gemaakt. We zijn kleinschalig en de Werkplaats is in de beginfase van haar ontwikkeling.

De Arkgemeenschap Haarlem bestaat verder uit een gemeenschapstuin, woonhuis en een gemeenschap van mensen die het leven willen delen met mensen met een verstandelijke beperking. Professionaliteit is belangrijk voor ons, net als gelijkwaardigheid, wederkerigheid en spiritualiteit. We zijn verbonden met de federatie van Arkgemeenschappen wereldwijd (L’Arche) en gevestigd op landgoed Dennenheuvel in Bloemendaal.

De Arkgemeenschap Haarlem groeit en daarom zijn wij op zoek naar:

 • een activiteitenbegeleider voor onze Werkplaats
  10 uur vast en, zo lang de corona maatregelen van kracht zijn, 8 uur extra.

Wat ga je doen?

Samen met je collega’s geef jij vorm aan de ontwikkeling van de Werkplaats en ben je verantwoordelijk voor het organiseren en ontwikkelen van zinvolle dagbesteding die aansluit bij de mogelijkheden en de wensen van de deelnemers. Als activiteitenbegeleider draag je er zorg voor dat de deelnemers aan het einde van de dag tevreden zijn met het werk dat zij hebben gedaan!

 • Je stelt activiteitenplannen op voor en met onze deelnemers en stagiairs.
 • Je voert ze met hen en (vrijwillige) collega’s samen uit. Daar kan ook (enige) ADL-zorg bij horen.
 • Je draagt zorg voor tijdige rapportage en evaluatie van het activiteitenplan van de deelnemer.
 • Je draagt bij aan het werven van nieuwe deelnemers en aan de promotie van de werkplaats en tuinderij en haar producten.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde, passende opleiding (MMZ-4 of SPW-4).
 • Creatief werken is wat jij het liefste doet. Je bent handig met textiel, hout of keramiek, hebt groene vingers of kunt schilderen en bakken en koken.
 • Je hebt het enthousiasme om nieuwe dingen te beginnen en je wilt die uitdaging aangaan. Daarvoor denk je in mogelijkheden, want dat is nodig wanneer je pioniert!
 • Je hebt goede begeleidings- en communicatieve vaardigheden en kunt omgaan met het gedrag van iemand met autisme. Je hebt een rustige uitstraling en een stabiel karakter, waar de deelnemers op kunnen bouwen.
 • Jij kunt praktisch werken, maar hebt tegelijkertijd gevoel voor de spiritualiteit van het leven.
 • Gentle Teaching en Competentiegericht werken zijn je niet vreemd.
 • Naast relativeringsvermogen beschik je over goede zelfreflectie en goede communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende werkplek, waar ruimte is voor nieuwe ideeën en die je zelf mag helpen vormgeven. Je gaat op zoek naar waar jij je talenten kunt inzetten.
 • Een kleinschalige, regelarme context (gemeenschap), van zeer betrokken mensen.
 • Een salaris conform de CAO-Gehandicaptenzorg, functiegroep 40, maximaal € 2.807 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling en/of een groter dienstverband.

Enthousiast geworden?

Je motivatie en curriculum vitae kun je voor 26 juli a.s. mailen naar

Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen.

Heb je nog vragen? Bel gerust met Remke Warnaar op 06-3303 1095

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 28 en 29 juli in De Werkplaats: Krommelaan 4, 2061 LM in Bloemendaal. Is dit niet mogelijk voor jou, bel dan even voor overleg met Remke Warnaar.

 

Nieuwsbrief juni

Blijf jij al op de hoogte? Dat kan heel makkelijk via Facebook, Instagram en de nieuwsbrief.

Vanavond is er weer een nieuwe nieuwsbrief. Helemaal onderaan de website kun je je inschrijven en dan ontvang jij ook het laatste nieuws in je mailbox!

Klik hier om de nieuwsbrief van vanavond te lezen.

Life goes on – het leven gaat door

Life goes on – het leven gaat door

Ondanks de dreiging van Corona (Covid-19) en de maatregelen die overal zijn genomen gaat het leven door. Ook in Arkgemeenschappen, wereldwijd. Mensen in De Ark laten zien dat ze samen flexibel, creatief en veerkrachtig zijn.

Maar toch: diverse gemeenschappen komen als gevolg van de crisis direct in nood. Internationale vrijwilligers moesten terug naar hun eigen land, waardoor er personeel tekort is. Of ateliers voor dagbesteding moesten sluiten, waardoor noodzakelijke inkomsten wegvallen. In veel landen zijn kunnen Arkgemeenschappen niet rekenen op financiële steun of andere hulp van de overheid. Op de website van L’Arche International lees je hier meer over. 

Wil jij deze Arkgemeenschappen steunen? Dat kan via ons donatieformulier op de pagina “rechtstreeks doneren“. Of door een donatie over te maken op ons rekeningnummer: NL52TRIO0391098543 ten name van Stichting Arkgemeenschap Haarlem. Vermeld erbij dat het gaat om een donatie ten bate van “COVID-19 Internationaal”. Dan komt je donatie op de goede plek terecht!

We hebben een vacature! Kom jij wonen in De Ark?

We hebben een vacature! Kom jij wonen in De Ark?

Wil jij écht een verschil maken in de wereld van de mensen waar je mee werkt? In gemeenschap wonen en je leven delen met mensen, met en zonder verstandelijke beperking? En wil je deel uitmaken van een internationale gemeenschap waar zingeving en spiritualiteit aan de basis van het werk en leven staan? Ofwel: ben je klaar voor een uitdaging? (meer…)

Vandaag zijn we jarig!

Vandaag zijn we jarig!

Het is 20 februari en vandaag zijn we jarig! Het is dit jaar vijf jaar geleden dat we van start gingen met activiteiten op landgoed Dennenheuvel. De eerste spade werd in de grond gestoken en diezelfde week vond de eerste weeksluiting plaats. In vijf jaar is er ontzettend veel gebeurd en is er veel van het beginideaal verwezenlijkt. Reden voor een feestje! De taart is besteld en de champagne staat koud. (meer…)