Wat kunnen we SAMEN creëren?

Zijn wie je bent, met al je on-/mogelijkheden, is ons gedachtengoed. Bij ons, waar we met en zonder verstandelijke beperking samen het leven delen, geloven wij in wederkerigheid. Het maakt niet uit op welke manier je onderdeel van De Ark bent, het belangrijkste is: Wat kunnen we SAMEN creëren?

 

 

#larchewithandwithout  #larcheavecetsans

Tuinvrijwilligers: bedankt!

Tuinvrijwilligers: bedankt!

Voor de tuinvrijwilligers die er tijdelijk mee stoppen: heel hartelijk dank voor al jullie werk. Houd een beetje contact en graag tot volgend jaar!
Voor de mensen die ’s winters lekker door blijven werken: super, fijn dat jullie blijven komen!

 

Einde van het tuinseizoen 2023

Einde van het tuinseizoen 2023

De laatste week van oktober was ook de laatste oogstweek op onze Tuinderij.

Tuinder Hanna vindt zelf misschien dat het allemaal nog wel wat beter had gekund, maar wij en heel veel andere mensen vinden dat ze het heel goed heeft gedaan dit eerste seizoen. Gecoacht door Yolande en van harte ondersteund door alle tuinvrijwilligers, waaronder vele nieuwe. Het was weer een prima oogstseizoen.

Op 4 november hebben de tuinders en enkele oogstdeelnemers het seizoen samen geëvalueerd. Nu gaat de tuin langzaam maar zeker in de winterstand. De knoflook voor volgend jaar zit inmiddels alweer in de grond.

Bidden om vrede – hulp aan De Ark in Bethlehem

Bidden om vrede – hulp aan De Ark in Bethlehem

Voor De Ark in Bethlehem zijn het moeilijke tijden. Vanwege de verschrikkelijke oorlog in Gaza, 100 km verderop, moet hun werkplaats gesloten blijven en blijven toeristen weg uit het hostel dat zij runnen. HIER vind je een brief over hun moeilijke situatie. Wij leven met hen mee. Tijdens de kapitteldag hebben we speldjes van Amnesty International verkocht. Daar hebben we ruim 550 euro mee verdiend, dat we naar Bethlehem overmaken, als steuntje in de rug. En natuurlijk leven en bidden we mee met alle mensen die daar leven in angst en alleen maar kunnen hopen op vrede.

Kapitteldag 2023 – op weg naar een nieuw mandaat

Kapitteldag 2023 – op weg naar een nieuw mandaat

Op zaterdag 28 oktober hielden we onze jaarlijkse ‘kapitteldag’. De dag waar alle actief betrokkenen bij onze Ark elkaar kunnen ontmoeten, terug kunnen kijken op de afgelopen tijd en samen vooruit kunnen kijken.

Dit keer hadden we – speciaal voor alle mensen die in de afgelopen jaren in ons Ark-bootje zijn gestapt – een uitgebreide presentatie van de eerste 5, 6 jaar van de gemeenschap. Jaren waarin we keuzes hebben gemaakt en zaken in gang hebben gezet die nu nog altijd onze identiteit bepalen.

In de middag hebben we de eerste stappen gezet op weg naar een nieuw mandaat. Vier groepen mensen gaan vragen stellen bij wat we allemaal doen, wat we om ons heen zien gebeuren en op zoek naar een koers voor de komende vijf jaar. De betrokkenheid om hier aan mee te doen was groot en de sfeer was goed, als vanouds. We zullen zien wat dit proces ons gaat brengen, in april 2024 weten we meer.

Veerle op reis – nieuwe activiteitenbegeleidster op donderdag

Onze activiteitenbegeleider Veerle gaat vanaf december een half jaar de wereld over en hoopt dan ook één of enkele Arkgemeenschappen te kunnen bezoeken. Alvast heel veel plezier, Veerle!

Gelukkig hebben we nu een tijdelijke opvolger voor Veerle gevonden. In november start Marijke Wortelboer op de donderdag en wordt zij door Veerle ingewerkt. We wensen je een goede start en veel plezier, Marijke.

In de Werkplaats is ook weer een nieuwe vrijwilliger aan de slag gegaan. Op vrijdagmiddag komt Joost Soeterbroek assisteren. Ook daar zijn we heel blij mee.

Herontwikkeling Landgoed Dennenheuvel

Herontwikkeling Landgoed Dennenheuvel

In de afgelopen maanden hebben architecten en tuinarchitecten op basis van het stedenbouwkundig plan en wensen en eisen van belanghebbenden of geïnteresseerden een schetsontwerp gemaakt van de nieuwbouw en de buitenruimte van het nieuwe Dennenheuvel. Onlangs is dat schetsontwerp gepresenteerd. Met een aantal fraaie en goede vondsten en een mooie plek voor het nieuwe huis en voor de Werkplaats van De Ark!

Op basis van dit schetsontwerp zal er een aanbesteding plaatsvinden waarbij vier aannemers met een aanbieding komen voor welke prijs zij dit plan kunnen realiseren. In maart zal bekend zijn of de prijs van de laagste aanbieder binnen het budget van de opdrachtgever past. Als dat zo is, dan zal de aannemer aan het werk gaan met het opstellen van het definitieve ontwerp, de technische voorbereiding en vergunningsaanvragen. Als ook dat allemaal voorspoedig verloopt zou de bouw medio 2025 kunnen starten en de oplevering begin 2027 kunnen zijn.
Omdat er in het komende jaar nog enkele kritische momenten zijn blijven wij nog een tijdje duimen dat alles goed gaat.

Open zondagmiddag – Aloha +

Open zondagmiddag – Aloha +

Op 15 oktober hadden we de tweede Open Huiskamer na de zomervakantie. Druk bezocht met nieuwe bezoekers, ook via Aloha+ van De Baan, mensen van de Vrijwilligerscentrale, wethouder Attiya Gamri en lokale pers. Kijk op Wethouder Attiya Gamri doet mee met gezellige muzikale activiteit bij De Ark in Bloemendaal – Haarlem updates voor een mooie sfeerimpressie.

Dan zie je ook Bente en Kunda, twee studentes aan de Hogeschool Leiden, die de muziekactiviteit van die middag verzorgden.

Op 19 november is er weer een Open Huiskamer. Wil je er bij zijn en het mee maken? Weet je iemand die dat leuk zou vinden? Van harte welkom!