Landgoed Dennenheuvel

De gebouwen en ruimtes van De Ark zijn te vinden op landgoed Dennenheuvel aan de Dennenweg in Bloemendaal. We maken dankbaar gebruik van verschillende ruimtes in het klooster dat op het landgoed staat en bewonen huize “Pelletier”: het eerste Arkhuis. Kijk op de contactpagina voor de verschillende adressen.

Dennenheuvel – landgoed met een missie

Op landgoed Dennenheuvel staat klooster Euphrasia van de congregatie van de Zusters van de Goede Herder. In juli 2014 zijn de zusters uit dit klooster vertrokken. Ze willen het landgoed graag een bestemming geven waarin hun identiteit en gedachtengoed zichtbaar blijven.

Onder de titel “Landgoed met een missie” wordt door de congregatie, ontwikkelaar-investeerder GroenRood Vastgoed en De Ark Haarlem gewerkt aan de herontwikkeling van het landgoed. Zeker is dat De Ark in de nieuwbouw een centrale plek krijgt en daarnaast is er ook ruimte voor andere woningen en organisaties. De plannen hiervoor worden nu uitgewerkt en in de zomer van 2017 is het Stedenbouwkundig plan voor het landgoed door de gemeenteraad van Bloemendaal aangenomen.

Meer informatie is te vinden op www.landgoeddennenheuvel.nl.