Landgoed Dennenheuvel

Met grote dank aan de Zusters van de Goede Herder heeft De Ark zich kunnen vestigen op het landgoed Dennenheuvel in Bloemendaal. We maken gebruik van verschillende ruimtes in het voormalige klooster Euphrasia aan de Dennenweg. Onze Werkplaats is daar ook. We bewonen huize Pelletier aan de Krommelaan. Onze Tuinderij, gelegen aan de Dennenweg en de Johan Verhulstlaan vormt de verbinding tussen Euphrasia en Pelletier.

Kijk op de contactpagina voor de verschillende adressen.

Dennenheuvel – landgoed met een missie

Op landgoed Dennenheuvel staat het voormalige klooster Euphrasia van de congregatie van de Zusters van Liefde van de Goede Herder. In juli 2014 zijn de zusters uit dit klooster vertrokken. Ze willen het landgoed graag een bestemming geven waarin hun identiteit en gedachtengoed zichtbaar blijven.

Onder de titel “Landgoed met een missie” wordt door de congregatie, ontwikkelaar-investeerder GroenRood Vastgoed en De Ark Haarlem gewerkt aan de herontwikkeling van het landgoed. Zeker is dat De Ark in de nieuwbouw een plaats krijgt. Daarnaast is er ook ruimte voor andere woningen en organisaties. De plannen hiervoor worden nu uitgewerkt. In de zomer van 2017 is het Stedenbouwkundig plan voor het landgoed door de gemeenteraad van Bloemendaal aangenomen. In de zomer van 2021 is het plan onherroepelijk verklaard.

Meer informatie over de herontwikkeling is te vinden op www.landgoeddennenheuvel.nl.