Vacature inwonend begeleider (min. 20 uur)

Wil jij écht een verschil maken in de wereld van de mensen waar je mee werkt? In gemeenschap wonen en je leven delen met mensen, met en zonder verstandelijke beperking? En wil je deel uitmaken van een internationale gemeenschap waar zingeving en spiritualiteit aan de basis van het werk en leven staan? Ofwel: ben je klaar voor een uitdaging? Lees dan snel verder.

Voor Pelletier, het woonhuis van De Ark (gevestigd in Bloemendaal), zijn wij op zoek naar een:

Inwonend begeleider voor minimaal 20 uur per week.

Ons Arkhuis: In Pelletier wonen nu vier, later vijf, mensen met een zorgvraag (verstandelijke beperking)en drie woonbegeleiders. We hebben ruimte voor een vierde woonbegeleider.

We noemen elkaar huisgenoten. We dragen zorg voor elkaar, ieder met zijn talenten en naar vermogen. We zijn één groot huishouden en koken en eten vaak samen. We kijken samen naar films en gaan met elkaar op stap. Als inwonend begeleider heb je de mogelijkheid om je terug te trekken in je eigen bescheiden appartement, net als de andere huisgenoten.

De Ark Haarlem maakt onderdeel uit van L’Arche Internationaal. Lees hier onze identiteit en missie.

Wat ga jij doen?

  • Je begeleidt de huisgenoten bij dat wat het leven voor hen zin geeft.
  • Je viert samen met de huisgenoten het leven in vreugde en verdriet.
  • Je begeleidt de huisgenoten bij hun persoonlijke verzorging (ADL).
  • Je begeleidt de huisgenoten bij (de organisatie en planning van) hun dagelijkse activiteiten, hun sociale contacten, afspraken e.d. 
  • Je werkt in een klein team, in een wisselend rooster. Hier vallen ook weekend- en slaapdiensten onder.
  • Naast het werken en wonen in het huis, ga je naar school als je nog studeert of naar je werk als je een baan(tje) buiten de deur hebt.

Ben jij onze ideale nieuwe collega?

Opleiding en ervaring
Je volgt een opleiding in de zorg of het sociaal domein en wilt dit voor minimaaleen jaar combineren met wonen/werken/leren in een gemeenschap. Of je hebt al een afgeronde opleiding, minimaal niveau MBO 4.

Heb je geen passende opleiding, maar wel relevante werkervaring met de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, dan kun je ook reageren.

Je persoonlijkheid
Je bent een warme persoon die in gelijkwaardigheid en met aandacht naast de ander kan staan. Bij jou voelen mensen zich thuis en kunnen ze opbloeien. Je durft je open te stellen voor de ander en je te laten raken. Je bent open en eerlijk en kunt goed reflecteren op je eigen handelen. Je hebt gevoel voor leven in gemeenschap, en zingeving en spiritualiteit is iets waar je graag mee bezig bent.

Wat bieden wij?

Bij De Ark vind je een kleinschalige werkplek, waar je alle betrokkenen persoonlijk kent. Je combineert wonen, werken en/of studeren, en zet je in om van het Arkhuis een prettige woon- en werkplek te maken. De kleinschaligheid maakt dat we kunnen werken met korte lijnen en er een informele cultuur is. Direct en open contact is de dagelijkse gang van zaken. Je krijgt vrijheid om je werk in te richten op jouw manier, met jouw talenten.

We bieden je een arbeidsovereenkomst aan voor één jaar, met het voornemen deze bij goed functioneren te verlengen voor onbepaalde tijd. Je valt onder de CAO Gehandicaptenzorg en alle daarbij behorende regelingen. Deze functie valt in functiegroep 35 met een maximaal salaris van € 2.675 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Ben je enthousiast geworden?

Voor vragen mail je Kelly Dutry, verantwoordelijke wonen, via kellydutry@arkhaarlem.nl. Je kunt je vraag via de mail stellen of vragen om gebeld te worden.

Direct solliciteren? Mail je CV en motivatie naar Marc Wopereis, gemeenschapsverantwoordelijke, via marcwopereis@arkhaarlem.nl

Reageren kan tot en met 12 april. Kennismakingsgesprekken worden in overleg gepland en vinden plaats op een doordeweekse dag.