Oogstdeelnemer worden

Iedereen kan een oogstaandeel kopen bij Tuinderij De Ark. Dat is altijd waar … maar het aantal deelnemers is niet onbeperkt en het maximum voor 2022 is al weer bereikt. Dat is goed nieuws voor ons en onze deelnemers. Maar had je ook graag een aandeel in de oogst willen hebben, dan vis je nu achter het net. Misschien komt er in de loop van het jaar nog een aandeel vrij, je weet maar nooit. Met het formulier hieronder zet je jezelf op de wachtlijst. En is het niet voor 2022 dan misschien toch wel voor volgend jaar. Wie weet, breiden we wel uit :-).

Het bijzondere aan deelnemer zijn, is dat je direct bij de tuin betrokken bent: je beslist mee over wat er geteeld wordt en ziet de groenten onder je ogen groeien. Als je een oogstaandeel koopt, sluit je met de Tuinderij een overeenkomst en daarmee spreken we het volgende af:

  • De tuinders investeren het geld van de verkochte oogstaandelen in de tuin en zorgen dat de groenten op tijd worden gezaaid, geplant en verzorgd.
  • Je kunt in het seizoen – van april tot ongeveer november – elke week je groenten komen oogsten. Dat kan op vaste tijden (ook op zaterdag).
  • De tuinders helpen je met het oogsten, geven uitleg en houden je op de hoogte van de ontwikkelingen in de tuin.
  • Je draagt samen met de tuinders de risico’s van de tuinderij: tegenvallers in de oogst – maar ook meevallers – worden gezamenlijk gedeeld en gedragen.
  • Je denkt mee over de koers van de tuin, de te verbouwen groenten en de activiteiten.
  • Gedurende het seizoen kom je af en toe eens meewerken. Met name in het hoogseizoen als het echt nodig is (op afroep)
  • Als oogstdeelnemer ontvang je wekelijks een ‘Oogstbericht’ met berichten over de oogst en de tuinderij.

  

Wil je ook een aandeel in de oogst? Je kunt je aanmelden via dit formulier.

Meer weten? Stuur een mail naar  , dan bellen of mailen we je spoedig terug.