Tuinderij

Zelfoogsttuin, ontmoetingsplek én zorgtuinderij. Wat wil je nog meer?

 

 

 

Tuinderij De Ark is een combinatie van een zelfoogsttuin, ontmoetingsplek en een zorgtuinderij, waar op biologische wijze groenten, bloemen en kruiden geteeld worden.

Wie een oogstaandeel heeft kan gedurende het oogstseizoen wekelijks verse biologische groenten komen oogsten.  We proberen iedere week minstens 6 verschillende groentes oogstklaar te hebben, en in de kruidentuin vind je meer dan 30 verschillende kruiden waar je altijd van mag plukken.

Van de tuinders en via het wekelijks oogstbericht krijg je allerlei tips en informatie over de groenten en de kruiden, het oogsten én het bereiden van een lekkere en gezonde groenteschotel.

Het meeste werk wordt gedaan door de tuinder en de vrijwilligers, maar als oogstdeelnemers af en toe meehelpen is dat super! Groene vingers zijn hiervoor niet nodig.

In het seizoen is iedereen welkom om te vertoeven op de heerlijk beschutte tuin. Op de Tuinderij is ook plek voor leerlingen van de schooltuintjes van de Theresiaschool, één keer per week werken ze in ‘hun’ tuintjes.

Tijdens oogstmomenten op woensdag, vrijdag en zaterdagochtend staat er vaak een lekkere pot met thee of koffie voor je klaar.

Wie dat wil kan dan ook voor een klein bedrag een bos mooie bloemen plukken in de bloementuin.

Deelnemers van de Werkplaats van De Ark, mensen met afstand tot regulier werk, komen graag met ons mee tuinieren. Onder begeleiding van hun activiteitenbegeleider en onze zorgtuinder doen ze klusjes in de tuin die ze goed aankunnen en leuk vinden. Leerzaam, verrijkend en gezond! 

De tuinderij staat onder leiding van een professionele zorgtuinder, die wordt ondersteund door een groep enthousiaste vrijwilligers met veel kennis van zaken.

Heb je zin om regelmatig mee te werken? Meld je dan aan als vrijwilliger!

[instagram-feed]