Tuinderij

Tuinderij De Ark is een combinatie van een zelfoogsttuin, ontmoetingsplek en een zorgtuinderij waar op biologische wijze groenten, bloemen en kruiden geteeld worden. De tuinderij staat onder leiding van een professionele tuinder, die wordt ondersteund door een groep enthousiaste vrijwilligers.

Oogstdeelnemer worden

Op deze pagina kom je erachter wat het betekent om mee te doen als oogstdeelnemer. Wil je meedoen in 2020? Aanmelden nu al kan via info@tuinderijdeark.nl.

Iedereen kan een oogstaandeel kopen bij Tuinderij De Ark. Het bijzondere aan deelnemer zijn, is dat je direct bij de tuin betrokken bent: je beslist mee over wat er geteeld wordt en ziet de groenten onder je ogen groeien.

Als je een oogstaandeel koopt, sluit je met de Tuinderij een overeenkomst en daarmee spreken we het volgende af:

  • De tuinders investeren het geld van de verkochte oogstaandelen in de tuin en zorgen dat de groenten op tijd worden gezaaid, geplant en verzorgd.
  • Je komt in het seizoen – van april tot ongeveer november – elke week je groenten oogsten. Dat kan op vaste tijden (ook op zaterdag).
  • De tuinders helpen met het oogsten, geven uitleg en houden je op de hoogte van de ontwikkelingen in de tuin.
  • Je draagt samen met de tuinders de risico‚Äôs van de tuinderij: tegenvallers in de oogst – maar ook meevallers – worden gezamenlijk gedeeld en gedragen.
  • Je denkt mee over de koers van de tuin, de te verbouwen groenten en de activiteiten.

Vrijwilliger worden

Tuinderij De Ark staat onder leiding van Stefan Fokkink, een professionele zorgtuinder, en een vaste club vrijwilligers. Samen met mensen in de dagbesteding bewerkt hij het land, maar dat werk kunnen zij niet alleen aan. Daarom kunnen we altijd vrijwilligers gebruiken die ons op een of meer vaste dagdelen per week willen helpen.

Om op tuinderij te werken, heb je geen specifieke kennis of ervaring nodig. Wel vinden we het fijn dat je op vaste tijden komt, bijvoorbeeld een of twee dagdelen per week. Daarnaast is het belangrijk dat je het leuk vindt om met anderen samen te werken.