Tuinderij

Zelfoogsttuin, ontmoetingsplek én zorgtuinderij. Wat wil je nog meer?

 

 

 

Tuinderij De Ark is een combinatie van een zelfoogsttuin, ontmoetingsplek en zorgtuinderij, waar op biologische wijze groenten, bloemen en kruiden geteeld worden.

Zelfoogsttuin

Wie een oogstaandeel heeft kan gedurende het oogstseizoen wekelijks verse biologische groenten komen oogsten en kruiden plukken in de rijke kruidentuin. Op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en op zaterdagochtend kun je komen oogsten. Op het bord staat wat je waar kunt oogsten, en dat staat ook in de mail die je als oogstdeelnemer wekelijks ontvangt. De vrijwilligers of de tuinder kunnen je de weg wijzen en vertellen hoe je moet oogsten.

Met name in de zomer zijn er ook regelmatig voldoende bloemen om een bosje te kunnen plukken. Daar hoef je geen oogstaandeel voor te hebben. We vragen wel een kleine vergoeding: 5 euro voor een bosje en wat meer voor een grotere bos. 

Let op: Op dit moment hebben we niet veel plaats meer voor nieuwe oogstdeelnemers. Meld je aan en vraag of er nog een plekje vrij is. 

Meewerken

Veel werk op de tuinderij wordt gedaan door een team van vaste vrijwilligers, onder leiding van een vaste (zorg)tuinder.

Daarnaast is er regelmatig hulp van oogstdeelnemers nodig. Van mensen met een oogstaandeel verwachten we dat ze gedurende het seizoen één dagdeel per twee weken komen helpen, met schoffelen, wieden en andere tuinactiviteiten. Zeker in het voorjaar, als alles opkomt en in de zomer is dat nodig. Dat kan op maandag- of vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur, op acht zaterdagochtenden in juni – september  of op vier zomeravonden, donderdags in juni – september.

Zorgtuinderij

Deelnemers van de Werkplaats van De Ark, mensen met een verstandelijke beperking en afstand tot regulier werk, komen ook graag op de tuin en helpen mee. Onder begeleiding van een activiteitenbegeleider en onze zorgtuinder doen ze klusjes in de tuin die ze goed aankunnen en leuk vinden. Leerzaam, verrijkend en gezond!

[instagram-feed]