Wonen of werken bij Ark Haarlem

De Ark is een gemeenschap van mensen die samen wonen, werken en vieren. Mensen met een verstandelijke beperking doen volop mee.

 

 

 

Wonen en werken in De Ark

Sfeerimpressie door Woorden van Jansen

Christien Jansen is een aantal dagen bij ons op bezoek geweest en heeft op basis van haar ervaring een sfeerimpressie geschreven

Aan de rand van Bloemendaal, achter een vriendelijk grasveldje ligt een bescheiden gebouw. Op het hek prijkt een naambordje: ‘De Ark’.

Een leefgemeenschap waar wordt uitgegaan van de unieke waarde van ieder mens, met als uitgangspunt dat verschillen verrijken. Lees verder…

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Vacatures:

Woonbegeleider

Zou je graag willen werken in een kleinschalige en regelarme woonvoorziening, waar veel ruimte en aandacht is voor de huisgenoten en hun specifieke beperkingen en talenten?

Heb je zin om (opnieuw) te gaan werken in de zorg voor bijzondere mensen?

En/of ben je toe aan een nieuwe uitdaging?

Arkhuis Pelletier zoekt huisgenoot

De Arkgemeenschap kijkt uit naar iemand die het leven wil delen met ons, mensen met en zonder verstandelijke beperking 

Iemand die het fijn vindt om in groepsverband te leven. Iemand die tijd en aandacht wil schenken aan de huisgenoten: niet elke dag en voltijds, maar regelmatig, soms kort en soms wat langer. Iemand die open staat en begrip heeft voor het leven met een (verstandelijke) beperking en daarvan wil leren. Iemand die een stukje van zijn/haar leven wil delen.

Wat vragen we?

We vragen van je dat je minimaal een half jaar wilt blijven wonen. Dat je in dat halfjaar een minimum aantal keer per week in het huis, in de groep aanwezig bent Lees meer…

Oproepkracht (woonbegeleider)

In Arkhuis Pelletier in Bloemendaal wonen vijf volwassen mensen met een zorgvraag vanwege een verstandelijke beperking en/of autisme. Eens in de twee weekends komt daar nog een logé bij. 

Zij delen het dagelijkse leven met drie inwonende woonbegeleiders. 

Het team bestaat verder uit een teamleider en drie woonbegeleiders, die niet in De Ark wonen, en wordt inhoudelijk ondersteund door twee gedragsdeskundigen. Voor deze woongroep zoeken we een

oproepkracht (woonbegeleider)

die in noodgevallen, bij ziekte of in vakantieperiodes, op korte termijn één of meerdere diensten over kan nemen. 

Wat verwachten we van je?

  • Als oproepkracht wordt je gevraagd voor een ochtenddienst (07.00 – 10.00 uur), een middag-/ avonddienst (15.00 – 22.30 uur) of (een deel van een) weekenddagdienst. Je pakt dan de dagelijkse werkzaamheden op die op dat moment moeten worden gedaan: mensen wekken en zonodig helpen bij hun ochtendritueel, ontbijt klaarmaken, naar dagbesteding brengen, ophalen van dagbesteding, opvangen bij thuiskomst, (helpen met) het maken van de maaltijd, afruimen, en/of de avondrituelen. Lees meer… 

Oproepkrachten (dagbesteding)

In de Werkplaats van De Ark in Bloemendaal komen dagelijks zes à zeven volwassen mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme voor zinvolle dagbesteding. ’s Morgens werken zij buiten in de Tuinderij van De Ark of op het terrein van landgoed Dennenheuvel. ’s Middags maken ze de mooiste producten in ons creatieve atelier.

Zij werken onder begeleiding van een team van vier professionele activiteitenbegeleiders, aangevuld met minimaal één assistent (vrijwilliger). Het team wordt inhoudelijk ondersteund door twee gedragsdeskundigen. Voor onze Werkplaats zoeken we één of meerdere

oproepkrachten (dagbesteding)

die in noodgevallen, bij ziekte of in vakantieperiodes, op korte termijn één of meerdere diensten over kan nemen. 

Wat verwachten we van je?

  • Als oproepkracht wordt je gebeld om op korte termijn één of meerdere dagen te komen invallen. Desnoods kan dat ook een dagdeel zijn. Je krijgt dan de verantwoordelijkheid en werkt sowieso samen met een assistent die de weg en de mensen ook goed kent. lees meer…

Inwonend stel

Wonen en werken op een prachtige plek 

in een kleinschalig, regelarm woonhuis 

waar veel ruimte en aandacht is voor de huisgenoten en hun specifieke beperkingen en talenten.

Voor Arkhuis Pelletier in Bloemendaal zijn we op zoek naar een enthousiast

inwonend stel

De Arkgemeenschap Haarlem kijkt altijd uit naar mensen die hun leven willen delen met onze huisgenoten: mensen met én zonder verstandelijke beperking. We zoeken bewoners die zich langere tijd met ons willen verbinden.

Wie zoeken we dan? 

Mensen die het fijn vinden om in groepsverband te leven. Mensen die tijd en aandacht willen schenken aan hun huisgenoten. Mensen die open staan en begrip hebben voor het leven met een (verstandelijke) beperking. Mensen die een stuk van hun leven willen delen, met bezieling en daadkracht. 

In ieder geval van één van het stel vragen we ervaring in de zorg voor mensen met een beperking.

Wat vragen we? 

  • Dat je het leven wil delen met de huisgenoten Lees meer…

Logeeradres

De Ark zoekt een fijn logeeradres

Ben je gastvrij en sta je open voor nieuwe ervaringen? Wordt logeeradres voor een bewoner van De Ark.

In het woonhuis van De Arkgemeenschap in Bloemendaal delen negen mensen het dagelijks leven. Vijf van hen willen misschien wel zelfstandig wonen, maar kunnen dat (nog) niet. De andere vier kunnen het wel, maar willen het niet. 

We streven er naar dat de eerste vijf mensen eens in de vier weken een weekend uit logeren gaan, zodat de andere vier dan even ‘vrij’ zijn. Voor onze huisgenoten is zo’n logeerweekend natuurlijk ook eventjes ‘vrij’ zijn, in een ander gezelschap, met weer nieuwe verhalen en belangstelling en dus: verrijkend. Maar niet iedereen heeft zo’n logeeradres.

Voor één of twee van onze huisgenoten zoeken we een logeeradres: een persoon, een stel of een gezin waar hij of zij regelmatig ‘een beetje thuis’ kan komen. 

Of: 

Voor één of twee van onze huisgenoten zoeken we een persoon die regelmatig een weekend wil komen logeren in het huis van De Ark. En dat mag ook een stel of gezin zijn. 

Wat vragen we?

We vragen van je dat je gastvrij bent Lees meer…

Vrijwilligers

Zou je ons graag willen helpen als vrijwilliger? Je hulp is meer dan welkom! We kunnen jou talenten goed gebruiken op een van onze vrijwilligersfuncties.

We hebben ook nog ruimte voor een aantal stageplekken

Contactformulier