Doe mee!

Er zijn veel verschillende manieren om betrokken te zijn bij De Ark. We worden blij van een grote diversiteit aan mensen, ieder met zijn talenten en persoonlijkheid. Dat brengt kleur aan De Ark! Op deze manieren kun je meedoen in De Ark:

Werkplaats

De Werkplaats is een kleinschalige dagbesteding in ontwikkeling. Zoek jij een werkplek voor jezelf of een scholier of familielid? Neem contact op met de mensen van De Werkplaats. Het is mogelijk om een dagje mee te draaien en als het bevalt verder een stage te doen. En hopelijk heb je het naar je zin en wil je bij de Werkplaats blijven werken!

We zoeken soms ook vrijwilligers die de begeleiders van de Werkplaats willen ondersteunen in hun werk. Je werkt samen met hen en de deelnemers. De begeleiders van de werkplaats zijn gekwalificeerd en dragen de verantwoordelijkheid.

Vriend van De Ark

Een Arkhuis bestaat niet zonder vrienden: mensen die regelmatig ondersteuning willen bieden in het huis of een activiteit willen ondernemen met een van de huisgenoten. Denk bijvoorbeeld aan koken (met huisgenoten), een wandeling maken met iemand. Meedoen in De Ark verrijkt je wereld door het contact met mensen met een verstandelijke beperking. Wanneer je vaste vrijwilliger bent, dus een vriend van De Ark, leer je de mensen waar je mee optrekt goed kennen.

Tuinderij

Op de Tuinderij is altijd veel werk te verzetten. Je kunt taken doen op de tuin zelf, zoals schoffelen of groenten planten. Elke dag dat er vrijwilligers zijn, zou je je ook kunnen ontfermen over de lunch. En soms zijn er technische klusjes. Er is altijd een grote variatie aan werkzaamheden en genoeg te doen! Om op Tuinderij De Ark te werken, heb je geen specifieke kennis of ervaring nodig. Neem eens contact op met de tuinder voor een kennismaking.

Wonen

Op dit moment is er geen plek voor nieuwe huisgenoten. Heb je interesse in wonen in De Ark, kijk dan op de pagina wonen.

Stages

Het is mogelijk om een stage te lopen in De Werkplaats, om te onderzoeken of het een geschikte werkplek is voor jou, of degene die je wilt aanmelden.

De Ark Haarlem wil in de toekomst stage plekken aanbieden aan HBO en MBO studenten.